Gasdetectie

ProCare Safety is officieel distributeur van 3 prachtige merken op het gebied van gasdetectie; MSA, WatchGas en Sensit. Voor elk probleem weten wij de geschikte oplossing voor u te vinden. MSA is een vooruitstrevend Amerikaans bedrijf welke top kwaliteit gasdetectoren produceert. WatchGas maakt het mogelijk om op een betaalbare wijze uw gasdetectie wensen mogelijk te maken. Inmiddels presenteren wij het gehele portfolio van deze merken met tevens een complete lijn van vast opgestelde gasdetectie en gloednieuwe ontwikkelingen. ProCare Safety onderdeel van het volledige servicenetwerk met gespecialiseerde bedrijven in verkoop en service van gasdetectie! Wij zijn trots ons gasdetectieportfolio te presenteren. Maak hieronder uw keuze om het portfolio te bekijken.

MSA

WatchGas

Vaste gasdetectie

Sensit

Accessoires

Alle producten

Wanneer kies je welk merk?

Wanneer u op zoek bent naar gasdetectoren zult u waarschijnlijk het belang van deze apparaten wel kennen. Gassen en dampen kunnen namelijk gevaar op de werkplek opleveren. Het is belangrijk om goed af te wegen voor welk merk en type u kiest. Ieder product heeft zijn eigen, specifieke voor- en nadelen. Wij vinden het belangrijk dat de juiste gasdetector wordt gekozen voor de juiste toepassing. Graag helpen wij u in dit traject en plannen we een adviesgesprek in. Eén van onze collega’s zal vrijblijvend langskomen om de situatie en het gebruik duidelijk in kaart te brengen. Na het bezoek ontvangt u van ons een gespecificeerd advies. Na levering van de apparatuur geven we graag een korte gebruikerstraining voor het juiste gebruik van de gasdetector.
Klik hier om een afspraak te maken

Hoe werkt gasdetectie?

In totaal zijn er 17 gassen in de lucht te vinden welke u elke minuut in ademt. Zuurstof en stikstof komen in grote concentraties voor. De juiste verhouding van deze 17 gassen zorgt ervoor dat de lucht ‘veilig’ is om in te werken en te wonen. Het is pas onveilig wanneer de verhoudingen niet kloppen of wanneer er andere gassen aanwezig zijn in uw werkomgeving. De veiligheid van de werkomgeving wordt bepaald door de hoeveelheid gas en zuurstof te meten met een detector. Deze waarschuwt u wanneer de samenstelling niet goed is en er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld bij brandbare gassen of giftige gassen. Een gasdetector meet de samenstelling van de stoffen in lucht door gebruik te maken van verschillende meettechnieken. Deze technieken zijn verpakt in sensoren. Iedere sensor heeft zijn eigen taak. Deze sensoren meten constant de aanwezigheid van gassen in de luch. Het instrument geeft deze waarden weer op het display en slaat alarm bij gevaar.

De veiligheid van de werkomgeving wordt bepaald door de hoeveelheid gas en zuurstof in de lucht te meten met een meetinstrument. Deze waarschuwt u wanneer de samenstelling niet goed is en er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld bij brandbare gassen of giftige dampen. Een gasdetector meet de samenstelling van de stoffen in lucht door gebruik te maken van verschillende meettechnieken. Deze technieken zijn verpakt in verschillende sensoren. Iedere sensor heeft zijn eigen taak. Deze sensoren meten constant de aanwezigheid van gassen in de lucht en het instrument geeft deze waarden weer op het display.

Welke gasdetectie apparatuur is er?

Er zijn diverse apparaten te koop waarmee u gassen en giftige stoffen kunt detecteren. We hebben de verschillen tussen de modellen hieronder voor u op een rij gezet:

 • Enkelgasdetectoren
  Singlegasdetectoren beschikken over één sensor waarmee één gas kan worden gemeten in de lucht.
 • Multigasdetectoren
  Multigasdetectoren beschikken over meerdere sensoren waardoor meerdere gassen in de lucht gemeten kunnen worden. Vaak is dit een combinatie van explosieve en giftige gassen.
 • Gaslekzoekers
  Gaslekzoekers zijn geschikt voor het opsporen van gaslekkages. Gaslekzoekers zijn in staat om een lage concentratie gas te meten.
 • PID meters
  Een PID meter meet continu de concentratie vluchtige organische componenten (VOC’s), dampen en toxische gassen uitgedrukt in parts per million. De stof wordt niet specifiek gemeten, alle stoffen worden weergegeven als één gemeenschappelijke waarde. U kan met een PID meter aantonen dat er (giftig) gas aanwezig is, maar niet welk gas.
 • Vast opgestelde gasdetectie
  Vast opgestelde gasdetectie apparatuur wordt standaard binnen de werkomgeving geplaatst om continu gassen te meten en geven een alarm indien de concentraties te hoog worden.
 • Gasdetectiebuisjes
  Voor een “spot” meting kunt u gasdetectiebuisjes inzetten. Deze geven snel resultaat en zijn goed toe te passen voor de detectie van gassen in containers, riolen, schachten, tanks en andere besloten ruimtes. Het is een prijsvoordeliger alternatief van gasdetectieapparatuur. U moet namelijk bij deze buisjes de waarden zelf interpreteren.
 • Kalibratiegassen
  Met behulp van kalibratiegassen kunt u uw apparatuur eenvoudig controleren. U checkt of de gasmeter werkt door deze te ‘bumpen’. Bij een kalibratie gaat u de gasmeter justeren naar de juiste waarden.
 • Verhuur
  In deze categorie vindt u alle gasdetectie apparatuur die u kunt huren.