Gasdetectiemeter kopen: waar moet je op letten?

Geplaatst op

Als het gaat om veiligheid op de werkplek, is een gasdetectiemeter een essentieel hulpmiddel voor de industrie. Of je nu werkt in de olie- en gasindustrie, de chemische sector of een andere branche waarbij blootstelling aan gevaarlijke gassen een risico vormt, het kiezen van de juiste gasdetectiemeter is van cruciaal belang. We bespreken de verschillende soorten gasdetectiemeters die ProCare Safety aanbiedt, zoals multigasdetectors en singlegasdetectors van MSA en WatchGas. Maar waar let je nou op bij de keuze voor een oplossing voor gasdetectie? 

Multigasdetectors: Veelzijdige bescherming

Een multigasdetector is een uitstekende keuze als je regelmatig wordt blootgesteld aan verschillende soorten gevaarlijke gassen. Deze detectors kunnen meerdere gassen tegelijkertijd meten en bieden uitgebreide bescherming. Bij het overwegen van een multigasdetector van WatchGas of MSA zijn er enkele belangrijke factoren om te overwegen:

  • Sensoren: Controleer welke gassen de multigasdetector kan detecteren en zorg ervoor dat deze aansluiten bij de risico’s waaraan je wordt blootgesteld.
  • Kalibratie: Let op of de detector gemakkelijk te kalibreren is en of er bijvoorbeeld automatisch een kalibratiecertificaat wordt opgesteld.
  • Alarmen: Controleer of alarminstellingen van de detector voldoen aan plaatselijke wetgeving en of deze gemakkelijk naar eigen wens aan te passen zijn.

De multigasdetectoren van MSA en WatchGas zijn betrouwbare gasdetectoren met verschillende modellen voor verschillende gassen. Zo kan de MSA Altair 4XR multigasdetector geconfigureerd worden tot vier gassen naar keuze. En wist u dat ProCare Safety ook onderhoud en kalibratie uitvoert op alle multigasdetectoren?

Enkelgasdetectors: Gerichte bescherming

Als er gevaar op de loer ligt van één specifiek gas, is een enkelgasdetector een kosteneffectieve keuze. Deze detectors zijn specifiek ontworpen om een bepaald gas te detecteren en kunnen je helpen bij het identificeren van gevaarlijke situaties. Bij het kopen van een enkelgasdetector, overweeg dan de volgende aspecten:

  • Gaskeuze: Controleer welk gas de detector kan detecteren en zorg ervoor dat het overeenkomt met het specifieke gas waaraan je wordt blootgesteld.
  • Bediening en gebruiksgemak: Zorg ervoor dat de detector eenvoudig te bedienen is en dat je snel en nauwkeurig gasniveaus kunt aflezen.
  • Batterijduur: Controleer hoelang de batterij meegaat en of er indicatoren zijn die aangeven wanneer de batterij moet worden vervangen.

De WatchGas SST1 Single Gas Detector is onderhoudsvrij, beschikbaar in verschillende uitvoeringen voor verschillende gassen en is duurzaam en robuust gebouwd. Uniek aan deze gasdetector is dat hij tot drie jaar onderhoudsvrije werking heeft. Ook de overige enkelgasdetectoren die beschikbaar zijn bij ProCare Safety, zijn eenvoudig in gebruik en blinken uit in batterijduur.

Gasdetectie bij ProCare Safety

Bij het kopen van een gasdetectiemeter voor de industrie is het essentieel om rekening te houden met verschillende factoren. De gasdetectiemeters van WatchGas en MSA, verkrijgbaar bij ProCare Safety, bieden een breed scala aan opties, waaronder multigasdetectors en enkelgasdetectors. Door te letten op aspecten zoals sensoren, kalibratie, alarmen, gaskeuze, draagbaarheid en gebruiksgemak, kun je de juiste gasdetector kiezen die past bij jouw specifieke behoeften. Vergeet niet dat veiligheid op de werkplek altijd prioriteit moet hebben, en een hoogwaardige gasdetector is een belangrijke stap in de richting van een veiligere werkomgeving.

MICROFET normwaarden berekenen, microfet normaarden berekenen. spierkracht meten, fysiotherapie, active ageing, apparaat voor spierkracht, prijs microfet

Gerelateerde producten