Dhr. Roel Bergman,1ste Inspecteur Kiwa Inspection & Testing

“Graag een voorgeschiedenis mijn naam Roel Bergman ben werkzaam bij Kiwa Inspection Testing in Nuth. We hebben door Nederland een aantal vestigingen namelijk, Rotterdam en Groningen.

De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn inspecteren, metingen en advies geven aan opdrachtgevers en klanten met betrekking op analyseren en het verwijderen van asbesthoudende materialen conform de normen en wettelijk besluit.

Daarbij worden de medewerkers die de inspectie uitvoeren uitgerust met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen(PBM). Het volgelaatscherm met motorunit is één van de persoonlijke beschermingsmiddelen.

Voor de juiste pasvorm voor de medewerker en volgelaatscherm worden er jaarlijks fittesten uitgevoerd door een certificerende fittester.

Wij maken gebruik van een TSI Portacount & Fitpro Software apparaat, die wij in het jaar 2015 besteld hebben bij Procare BV.

Er zijn door Procare BV instructie gegeven voor het goed uitvoeren van de fittesten en dat resulteert  dat Procare BV gebruiksinstructie certificaat heeft afgegeven aan de fittester van Kiwa Inspection Testing.

Door de goede voorlichting op nieuwsbulletin en asbest relaterende sites is er een bewust wording ontstaan van een goede pasvorm van volgelaatmasker op gelaat van persoon.

Dit heeft een enorme groei gegeven voor het uitvoeren van fittesten op personen bij klanten en opdrachtgevers. Daardoor heeft Kiwa Inspection Testing een tweede TSI Portacount & Fitpro Software apparaat besteld mede door de vraag naar fittest uitvoeringen.

Waarom dit merk en type? Het is een goed apparaat en is gebruiksvriendelijk en met duidelijke instructie en mede door de service en uitleg door ,namens de  verkoopafdeling ProCare Safety ,dhr. Danny de Kruijf en Manager Safety dhr.Alexander van Leijenhorst.

Als er een storing of probleem zich voordoet bij TSI Portacount & Fitpro Software apparaat wordt dit telefonisch opgelost, zo niet dan wordt er op korte termijn door dhr. Alexander van Leijenhorst een afspraak gemaakt op locatie om de storing of probleem te verhelpen.

Indien dit niet mogelijk of kan, dan wordt het TSI Portacount & Fitpro Software apparaat opgestuurd en wordt er een vervangend apparaat door Procare BV aangeboden.

Het is voor mij als fittester belangrijk om bij eventuele vragen zich te kunnen wenden naar professionele deskundigheid en dat is er bij ProCare BV.

Met vriendelijk groet,

Roel Bergman.”